Digitale roepie, crypto-activa kunnen naast elkaar bestaan: IAMAI

Digitale roepie, crypto-activa kunnen naast elkaar bestaan: IAMAI

De brancheorganisatie verwelkomde het plan van de regering om een ​​officiële digitale valuta te introduceren die wordt gereguleerd door RBI

 

 

Het creëren van een officiële digitale valuta voor India is niet “vooraf bepaald” op het verbieden van andere crypto-activa, zei Internet and Mobile Association of India (IAMAI) maandag.

 

De brancheorganisatie verwelkomde het plan van de regering om een ​​officiële digitale valuta in te voeren die wordt gereguleerd door de Reserve Bank of India (RBI). Dogecoin voorspelling 2021 is positief.

 

 

“Het bestaan ​​en het gebruik van crypto-activa door Indiase consumenten bieden Indiase ondernemers veel mogelijkheden om dergelijke valuta uit te geven en het is waarschijnlijk dat Indiërs, die 15% van de wereldwijde kopers uitmaken, de voorkeur zullen geven aan een Indiase cryptovaluta”, de non-profitorganisatie, die rekent Big-Tech-bedrijven, zoals Amazon, Google en Flipkart, onder zijn leden, maar zei dat een digitale fiat-valuta en crypto-activa naast elkaar kunnen bestaan.

 

“De vereniging gelooft dat een officiële digitale valuta gereguleerd door de overheid een impuls zal geven aan de bredere toepassing van de gedistribueerde grootboektechnologie en wegen voor fintech-innovatie zal creëren die nog moeten worden onderzocht in het land”, voegde IAMAI toe.

 

De toekomst van crypto-activa in India staat al een paar weken in de schijnwerpers, aangezien een wetsvoorstel voor het verbod op “private cryptocurrencies” op de agenda van de begrotingszitting van het Parlement stond. kopen chainlink online mogelijk gemaakt.

 

Het wetsvoorstel zal naar verwachting een officiële digitale valuta voor het land introduceren, die zal worden uitgegeven en gecontroleerd door de RBI.

Nasdaq geeft vroege winsten op, maar Crypto-aandelen krijgen een Bitcoin-boost van $ 50.000

Voorraden op recordhoogte zorgen ervoor dat beleggers naar allerlei mogelijke aankopen kijken.

 

De rally van de aandelenmarkt stierf dinsdagmiddag kort uit, omdat beleggers twee keer leken na te denken voordat ze de belangrijkste marktbenchmarks te veel verder in recordgebied duwden. De Nasdaq Composite (NASDAQINDEX: ^ IXIC) daalde vanaf 12.00 uur EST heel licht na een stijging van maar liefst een half procent eerder tijdens de handelssessie.

 

Een opkomende trend op de Nasdaq en andere beurzen is een toenemende interesse in cryptocurrency-aandelen. Nu de prijs van Bitcoin (CRYPTO: BTC) kortstondig boven de $ 50.000 uitkwam, boekten veel op Nasdaq genoteerde aandelen in de sector extreem scherpe winsten. Hier is meer over hen en wat de interesse in hun onderliggende bedrijven stimuleert.

 

Een grote stijging voor Bitcoin-gerelateerde aandelen

In de hele Bitcoin-ruimte deden verschillende aandelen van bedrijven die betrokken waren bij cryptocurrency-operaties het goed. Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) steeg ‘s middags met 15%, terwijl Marathon Patent Group (NASDAQ: MARA) 11% steeg en Bit Digital (NASDAQ: BTBT) 7%.

 

Wat alle drie deze bedrijven gemeen hebben, is dat ze betrokken zijn bij Bitcoin-mijnbouw. Elk heeft een indrukwekkende reeks computerapparatuur opgebouwd die de berekeningen probeert uit te voeren die nodig zijn om het volgende blok Bitcoin te ontgrendelen. Het kost geld om Bitcoin en andere cryptocurrencies te minen, maar wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, neemt de potentiële winst van succes toe.

 

Riot, Marathon en Bit Digital waren allemaal bijna winstgevend toen ze hun financiële resultaten over het derde kwartaal rapporteerden. Nu de Bitcoin-prijzen omhooggeschoten zijn, is het heel goed mogelijk dat hun resultaten over het vierde kwartaal nog gunstiger zijn. Als dat gebeurt, kan dit een nieuwe golf aanwakkeren die hoger ligt in de speculatieve bewegingen van deze cryptocurrency-mijnaandelen.

 

Bang voor een recessie?

Wat vooral interessant was, was dat de aandelen van MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) met 5% daalden. Het bedrijf is agressief geweest in het aanboren van cryptocurrency-markten om beschikbaar kapitaal op zijn balans te houden, en het heeft nog een stap voorwaarts gezet die zijn hefboomwerking op Bitcoin-prijzen verder zal vergroten.

 

MicroStrategy diende documenten in om nog eens $ 600 miljoen aan converteerbare senior notes te verkopen. De verhuizing is een vervolg op een vergelijkbare schuldverhogende activiteit onlangs, en het bedrijf zei dat het de opbrengst zal gebruiken om zijn belang van ongeveer 71.000 Bitcoin-tokens te vergroten vanaf de meest recente bekendmaking.

 

Met de stijgende prijzen van Bitcoin heeft de weddenschap tot dusverre zijn vruchten afgeworpen voor MicroStrategy. Het risico is natuurlijk dat als Bitcoin terugvalt, het aanzienlijke verliezen kan veroorzaken die van invloed kunnen zijn op het vermogen van MicroStrategie om zijn schuld terug te betalen.

 

Het bedrijf heeft echter een aantal alternatieven ingebouwd om obligatiehouders onder bepaalde voorwaarden terug te betalen, waardoor mogelijk gebruik kan worden gemaakt van MicroStrategy-aandelen. Bovendien zou MicroStrategy kunnen hopen dat haar eigen aandelenkoers hoog genoeg zal stijgen om obligatiehouders aan te moedigen hun schuld om te zetten in aandelen, waardoor de noodzaak om cryptocurrency in de toekomst te liquideren om ze in contanten terug te betalen, wordt vermeden.

 

Wees voorzichtig met Bitcoin

De cryptocurrency-markten gedragen zich anders dan de aandelenmarkten, en zelfs de volatiliteit op de Nasdaq verbleekt in vergelijking met de stijgende en dalende prijzen van Bitcoin en andere crypto-tokens. Beleggers moeten voorzichtig zijn voordat ze hun beleggingsexposure naar cryptocurrency diversifiëren.

 

Dit artikel vertegenwoordigt de mening van de schrijver, die het misschien niet eens is met de “officiële” aanbevelingspositie van een Motley Fool-premiumadviesdienst. We zijn bonte! Het in twijfel trekken van een beleggingsthesis – zelfs een van onze eigen – helpt ons allemaal kritisch na te denken over beleggen en beslissingen te nemen die ons helpen slimmer, gelukkiger en rijker te worden.

 

Moet u nu $ 1.000 in MicroStrategy Incorporated investeren?

Voordat u MicroStrategy Incorporated overweegt, wilt u dit graag horen.

 

Investeerderslegendes en Motley Fool-medeoprichters David en Tom Gardner hebben zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en MicroStrategy Incorporated was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen. * En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die je beter kunt kopen.

 

 

Edna Fields