Wees op uw hoede wanneer u online naar gebruikte auto’s zoekt

Wees op uw hoede wanneer u online naar gebruikte auto’s zoekt

 

Krantadvertenties waren ooit dé plek voor de verkoop van gebruikte auto’s, maar nu heeft internet het gemakkelijker dan ooit gemaakt om een tweedehands auto te vinden die perfect is afgestemd op uw budget en vereisten.

Helaas heeft de toename van de verkoop van auto’s via internet ertoe geleid dat een groeiend aantal criminelen nietsvermoedende kopers met nepadvertenties heeft gedefraudeerd. Oplichters staan erom bekend dat ze alle grote online autoshowrooms targeten, waaronder eBay, Autotrader, Parkers en Pistonheads, dus het is belangrijk om te weten hoe je ‘fantoom’-oplichting kunt herkennen.

Online auto kopen tips

Als de prijs van een auto te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk het geval. Controleer altijd de waarde van het voertuig tegen de huidige marktprijs. U kunt dit hier doen.

Als u vraagt om de auto te bekijken, is de eigenaar vaak niet beschikbaar, ook al stelt u een andere datum en tijd voor. Echte verkopers zullen u graag ontmoeten, dus dit moet met argwaan worden bekeken.

Foto’s van de auto zijn vaak te herleiden tot een andere site, meestal een recensiesite of forum. Gebruik de zoekfunctie voor afbeeldingen in omgekeerde afbeelding van Google om de oorsprong van een afbeelding te achterhalen als u een bepaalde advertentie wantrouwt.

Kopieer en plak de contactgegevens van de verkoper in Google en gebruik aanhalingstekens om nauwkeurig te zoeken. Dit laat zien of de verkoper andere auto’s te koop heeft of dat ze een scam-sjabloon gebruiken.

Krijg veel informatie van een auto door het kenteken opzoeken. Je kunt via de rdw kenteken opzoeken.

Stuur nooit geld zonder eerst de auto persoonlijk te hebben gezien.

 

Andere dingen om te overwegen

Hier zijn enkele aanvullende tips die u kunnen helpen bij het kopen van een tweedehands auto:

Budget: van verzekering tot belasting, de lopende kosten lopen snel op. Kies zorgvuldig uw budget en houd u eraan.

Auto’s bij daglicht bekijken: als u een auto ‘s nachts of in de regen bekijkt, kunt u iets belangrijks missen.

Wielmoeren vergrendelen: heeft de auto waarin u geïnteresseerd bent lichtmetalen velgen? Zo ja, zorg dan dat de eigenaar de originele sleutel heeft.

Geen handboek? Vraag waarom: Handboeken zitten boordevol essentiële informatie om u te helpen uw auto te onderhouden en kunnen kostbaar zijn om te vervangen.

Voel u niet onder druk: sommige dealers stellen zich ten doel om u een auto te verkopen, maar voelen zich niet onder druk gezet om te kopen. Wees zelfverzekerd en stimuleer de verkoop op uw voorwaarden.

Edna Fields