De fiets vervoeren met een fietsendrager

De fiets vervoeren met een fietsendrager

Spokane politie-messing had kritischer en transparanter moeten kijken naar het gebruik van zijn politiehond door een officier om een ​​vluchtende verdachte in een opgesloten vrachtwagen in februari 2019 te arresteren, zo blijkt uit een rapport van de burger van het ministerie dat belast is met toezicht. De beste fietsendrager is ook voor de veiligheid.

Het 50 pagina’s tellende rapport van Spokane Police Ombudsman Bart Logue bevat bijna twee dozijn aanbevelingen voor de afdeling na de behandeling van een gewelddadig onderzoek naar de acties van officieren Dan en Scott Lesser. Die agenten gebruikten vorig jaar een politiehond bij de arrestatie van Lucas Ellerman bij een incident dat de gemeenteraad van Spokane onder de aandacht bracht en bezorgdheid veroorzaakte bij sommigen van de afdeling over de tactiek en de taal die de officieren gebruikten bij de arrestatie. Dan Lesser is de oom van Scott Lesser.

De aanbevelingen, die donderdag unaniem zijn goedgekeurd door de commissie die toezicht houdt op het werk van de ombudsman, vragen om veranderingen in de opleiding om de veiligheid van officieren te waarborgen, willekeurige audits van lichaamscamerabeelden om de openbare houding van een officier te meten, een meer specifiek beleid inzake het gebruik van politie honden en veranderingen in de manier waarop Binnenlandse Zaken onder meer onderzoek doet naar het gedrag van officieren. Logue ontdekte ook dat Lesser’s gebruik van de hond en de benadering van de officier van het opgesloten voertuig, zichzelf en de K9-eenheid in gevaar brachten.

Hondenrek auto draagt bij aan veiligheid

“Dit gaat echt allemaal over de veiligheid van officieren, en je hebt geweldig werk geleverd door dat uit te drukken”, zei Ladd Smith, een ombudsmancommissielid, donderdagavond tijdens beraadslaging. ‘Deze agenten hadden gemakkelijk gewond of gedood kunnen zijn door de manier waarop ze met de verdachte omgingen.’ Auto hondenrek is ontworpen voor de veiligheid.”Deze zaak was een uitbijter en we willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dergelijke gevallen een uitbijter blijven”, zei Logue vrijdag in een interview.

Sgt. Terry Preuninger, een woordvoerder van de afdeling, zei vrijdagochtend dat de afdeling de aanbevelingen had ontvangen en naar hen zou kijken om te zien of er punten zijn die de afdeling zou kunnen verbeteren. De politiechef van Spokane, Craig Meidl, ontdekte in oktober dat de agenten redelijk hadden gehandeld, maar hen hebben gestraft voor het gebruik van ongepast taalgebruik. Dan Lesser verontschuldigde zich voor de taal die tijdens de arrestatie werd gebruikt en kreeg een schorsing van één dag.

Volgens de stadswet is Logue uitgesloten van het aanbevelen van discipline of het geven van commentaar op de disciplinaire beslissingen van de chef, maar hij kan beleidsaanbevelingen doen die de afdeling kan kiezen om te gebruiken. Gemeenteraadsvoorzitter Breean Beggs heeft, als onderdeel van een groter voorstel van politiehervormingen, gesuggereerd dat politiehondenbeten alleen mogen worden gebruikt als een gerechtvaardigd gebruik van dodelijk geweld.

Vervoershulpmiddelen voor de auto

In dit geval zei Logue dat het administratieve beoordelingspanel, een groep roterende kapiteins en luitenants die interne zaken onderzoeken op grondigheid en objectiviteit, niet kritisch genoeg keek naar de aanloop naar het hijsen van de hond in de auto, of naar Scott Lesser’s gebruik van stoten zodra Ellerman zich buiten het voertuig bevond en voordat hij werd geboeid.

n het rapport van de ombudsman staat dat de beoordeling van het incident door het politiepanel berustte op de rapporten van de agenten als ‘de ultieme feiten’“De memo ging niet in op de betwiste feiten in het verhaal van de officier en evenmin op het tactische gedrag van de officieren”, zegt Logue’s review.

Het rapport noemt mogelijke feitelijke geschillen, waaronder of de agenten bij Ellerman hebben gezworen onmiddellijk voordat ze de hond in de auto stopten en Scott Lesser’s verklaring voor de klappen. De officier zei dat Ellerman zijn tailleband reikte, maar in het rapport staat dat de video niet overtuigend is.De commissie merkte bij het goedkeuren van de aanbevelingen van het rapport op dat de bevindingen van Logue erop wezen dat de officieren zichzelf en de hond in gevaar brachten bij het naderen van de vrachtwagen.

Edna Fields