Binance verhandelt naar verluidt Crypto in China ondanks verbod, zegt dat het ‘testsite’ uitvoert

Binance verhandelt naar verluidt Crypto in China ondanks verbod, zegt dat het ‘testsite’ uitvoert

Binance zou een mysterieus domein hebben voor Chinese handelaren.

Top crypto-uitwisseling, Binance, lijkt handelsdiensten te bieden aan Chinese klanten op het vasteland ondanks het lokale verbod, beweert een rapport dat gisteren is gepubliceerd door China National Radio, of CNR.

Volgens CNR promoot Binance CEO Changpeng Zhao, ook bekend als CZ, een website met de naam “binancezh.com” op zijn Weibo-pagina.

Oorspronkelijk opgericht in China een paar maanden voorafgaand aan het lokale verbod op cryptocurrency in 2017, verhuisde Binance naar het buitenland kort na het hardhandig optreden en heeft het hoofdkantoor momenteel op de Kaaimaneilanden en de Seychellen. Traden op Binance is gelukkig nog mogelijk.

Zoals opgemerkt door 8btc, een lokaal nieuwscentrum voor cryptocurrency, kan “zh” een afkorting zijn voor het Mandarijnse woord “zhongwen”, wat “Chinees” betekent. Hoewel de website bezoekers in staat stelt te kiezen uit een dozijn taalkeuzes, lijkt het om te leiden naar de Chinese versie, ongeacht welke taal wordt geselecteerd.

Een in Peking gevestigde CNR-verslaggever was naar verluidt in staat om een ​​account op binancezh.com te registreren na het uploaden van ID-documenten en het voltooien van gezichtsverificatie via de mobiele app van de exchange. De journalist voltooide toen schijnbaar een Chinese yuan-naar-BTC-transactie via de OTC-balie (over-the-counter) van de beurs.

Binance vertelde CNR dat de app van de centrale niet beschikbaar is op de Chinese markt, en voegt eraan toe dat als “vastelandgebruikers in het buitenland zijn of buitenlandse ID’s gebruiken voor transacties, het moeilijker is om ze te identificeren.”

Binancezh.com legde naar verluidt uit dat het een “testsite” is die voornamelijk door Egyptische inwoners wordt gebruikt, daarbij verwijzend naar gegevens van het webverkeeranalysebedrijf Alexa.

Volgens Alexa lijkt bijna de helft van de bezoekers uit Egypte te komen, terwijl de VS en Hong Kong volgen met respectievelijk 6,8% en 5,8%. Een gelijkwaardig zoekresultaat op SimilarWeb laat echter zien dat bijna 80% van het websiteverkeer afkomstig is uit China, terwijl Egypte een bescheiden 8% uitmaakt.

Uit gegevens van who.is blijkt dat de website is geregistreerd door Alibaba Cloud Computing (Beijing) Co., Ltd., terwijl de staat van de registrant de Kaaimaneilanden is.

“Binancezh.com is een testsite die we niet adverteren of op de markt brengen voor het publiek”, vertelde een woordvoerder van Binance aan Cointelegraph.

Binance’s Chinese domein

Vorige maand registreerde Binance officieel een ander Chinees domein (binance.cn) bij het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie, of MIIT. Zoals CZ destijds uitlegde, zal het Chinese domein van Binance zich in eerste instantie richten op ‘onderwijs en technologie’ in plaats van op crypto, wat lijkt te passen in het Chinese ‘blockchain voor Bitcoin’-beleid. Kraken exchange was de nieuwe trend.

Edna Fields